Veilig werken begint bij jezelf

Elk jaar is er een toename van ongeveer 66% in het aantal incidenten en de schade per incident neemt toe. En bijna de helft van alle cyber attacks zijn gericht op kleine en middelgrote organisaties.

Bij 70% van alle incidenten blijkt het handelen van het eigen personeel onderdeel van de oorzaak te zijn. Denk hierbij aan verlies van een laptop of telefoon, het klikken op een link vanuit een spam e-mail of het versturen van gevoelige informatie aan de verkeerde personen.

Datalekken worden in veel gevallen dus veroorzaakt door medewerkers van de organisatie zelf. De eerste stap bij het realiseren van de beveiliging is daarom het beschermen van de organisatie van binnenuit. Informeer uw medewerkers dus over het instellen van sterke wachtwoorden, veilige opslag van documenten en stel duidelijke protocollen op en zorg ervoor dat uw data altijd binnen de bescherming van uw organisatie blijft.

Natuurlijk moet u vervolgens gaan kijken naar dreigingen van buitenaf. Hoe houdt u cybercriminelen buiten de deur? Hoe zorgt u ervoor dat uw systemen niet gehackt worden? Kortom, hoe zorgt u ervoor dat uw data niet in verkeerde handen valt?

Om niet alleen nu maar ook in de toekomst veilig te kunnen werken met de informatie van uw klanten, leveranciers en de eigen organisatie, dient de beveiliging als een proces te worden ingericht. Centraal hierbij staat het uitvoeren van een risicoanalyse om de dreigingen in kaart te brengen en passende maatregelen te nemen.

Welke maatregelen nodig zijn hangt af van de waarde van de informatie en de schade die bij verlies of misbruik kan optreden. Niet alles kan en hoeft te worden beveiligd, u bepaalt zelf welk risico aanvaardbaar is en welke kosten, in tijd en/of geld, beschikbaar zijn om maatregelen te nemen.

Met behulp van Base27 biedt Axxemble een oplossing om de beveiliging snel en effectief te realiseren. Door gebruik te maken van best practices op het gebied van cyber security, toegespitst op het mkb, heeft u alle middelen tot uw beschikking om medewerkers te informeren, processen veilig te maken, risicoanalyses snel en gemakkelijk uit te voeren en de beveiliging continu te bewaken en te verbeteren.

Omdat veel MKB-organisaties een herkenbare organisatiestructuur hebben, zijn voor veel voorkomende processen al beschrijvingen opgesteld inclusief maatregelen en aandachtspunten voor veilig werken. Implementatie gaat daardoor snel en de focus ligt vooral op de eigen specifieke punten.

Vanzelfsprekend bent u op zoek naar een gedegen oplossing die zich bewezen heeft en u niet beperkt als uw organisatie verder doorgroeit. Door de modulaire opzet heeft u met Base27 deze oplossing gevonden.

Naast ondersteuning voor de kernprocessen rondom informatiebeveiliging biedt Base27 u ook de middelen tot leveranciersmanagement, competentieontwikkeling van het personeel, bedrijfsmiddelenregisters, uitvoering van interne audits, rapportages etc.

Benieuwd wat Axxemble voor u kan doen?