Axxemble lanceert complete AVG oplossing

Vanaf 25 mei 2018 moeten alle organisaties in de Europese Unie voldoen aan de AVG: Algemene Verordening Gegevensbescherming of ook wel de GDPR (General Data Protection Regulation). Axxemble introduceert een complete oplossing waarmee jij de AVG makkelijk en snel realiseert en bij kunt houden.


Om de implementatie van de AVG te vereenvoudigen en de administratie rondom verwerkingen en datalekken bij te houden is een praktische tool zoals Base27 een uitkomst waarmee je snel overzicht heeft en veel tijd bespaart in het opstellen van beleid en het in kaart brengen van verwerkingen.

Hieronder geven we je een korte indruk van de mogelijkheden.

Waarom de AVG?

De samenleving digitaliseert in toenemende mate. en dat maakt veel dingen een stuk eenvoudiger. Maar dat
geldt ook voor het uitwisselen van vertrouwelijke gegevens en eventueel misbruik daarvan. De wetgever vraagt daarom van elke organisatie om gebruikte persoonsgegevens in kaart te brengen en afdoende te beschermen. Daarvoor komt er een nieuwe wet: de AVG.

 

Complete oplossing

De modulaire opzet van Base27 maakt het mogelijk om de nieuwe module omtrent het werken met persoonsgegevens stand-alone te gebruiken inclusief een basis voor beleid en beveiliging. Op deze manier biedt Axxemble een voordelige oplossing voor de implementatie van de AVG.

Verwerkingsregister

Het verwerkingsregister legt alle gegevens vast rondom de verwerkingen waarvoor jij verantwoordelijk of de verwerker bent. Ook kun je de verwerkers- overeenkomsten hierbij toevoegen zodat alles bij elkaar staat. De verwerkersovereenkomsten zijn ook afzonderlijk beschikbaar.

Registratie datalekken

Uiteraard kunnen jouw medewerkers mogelijke datalekken registreren. Blijkt een incident (bijvoorbeeld verlies van de telefoon) een datalek, dan kun je de gegevens bij het incident hiervoor aanvullen conform de vereisten van de Autoriteit Persoonsgegevens. Zo haal je de 72 uur met gemak!

10 Meest gebruikte informatiesystemen en bijbehorende verwerkingen

Standaard bieden we al de 10 meest gebruikte informatiesystemen binnen organisaties inclusief bijbehorende verwerkingen van persoons-gegevens. Denk onder andere aan de financiële administratie, het HRM systeem en de projectadministratie.

Privacy impact assessments

Het uitvoeren van een privacy impact assessment (PIA, of DPIA) was nog nooit zo eenvoudig. Vul de vragen in en bij afronding presenteert Base27 de verwerking die opgesteld kan worden, risico’s die geïdentificeerd zijn en de maatregelen die nog geïmplementeerd moeten worden.

Beleid en beveiliging

Naast functionele ondersteuning voor de AVG biedt de oplossing ook een raamwerk voor het beleid. Denk hierbij aan een gedragscode voor uw medewerkers en een procedure voor de meldplicht datalekken. Daarnaast wordt voor de beveiliging het fundament gelegd op basis van de cyber security essential:

  • Antivirus / antimalware
  • Backup en restore
  • Bedrijfsmiddelen
  • Firewall
  • Hardening
  • Mobiel en telewerken
  • Toegangscontrole
  • Updates en patches

Nieuwsgierig geworden?